Online shoppen is vaak een prachtige uitkomst. Je hebt een enorme keuzemogelijkheid, je kunt rustig vanuit huis de tijd nemen om informatie over producten op te zoeken, en de prijzen zijn vaak lager dan als je iets in de winkel koopt. Maar op het gebied van kleding, en zeker als het aankomt op jurken kopen, kan het online shoppen een uitdaging zijn. Er is niets vervelender dan als je een jurk thuis bezorgd krijgt en weer terug moet sturen, omdat de maat niet klopt of omdat je niet tevreden bent over het model. Hoe voorkom je dat je een miskoop doet op internet? En wat is het geheim om een goede jurk online te kopen?

Online shoppen: waar je op moet letten

Op het internet kun je een groot aanbod vinden. Door verschillende sites af te struinen en te vergelijken, kun je vaak prachtige jurken die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak. Als je bedreven bent in het online kopen van jurken, kun je een eigen stijl ontwikkelen en je beter kleden.

Het grootste struikelpunt is echter de maat van de jurk. Het is daarom handig om je maten zeer nauwkeurig op te meten, en die afmetingen bovendien steeds up to date te houden. Dit kun je zelf doen – of je kunt overwegen om je door een professional op te laten meten. Met meer kennis over de afmetingen van de kleren die je zoekt, hoef je niet langer af te gaan op vage maataanduidingen (‘medium’, ‘maat 34’), maar kun je gebruik maken van de maattabellen die je op veel websites kunt vinden. Op die manier kun je met meer vertrouwen winkelen.

Kies de juiste winkel uit
Succesvol online shoppen voor jurken bereik je ook door een selectie te maken van goede websites. Niet iedere online winkel is namelijk even aantrekkelijk. Soms zijn er verborgen kosten (bijvoorbeeld hoge verzendkosten); soms zijn de retourmogelijkheden niet aantrekkelijk (bijvoorbeeld als de kosten voor eigen rekening zijn). Door goed te kijken bij de voorwaardes van online winkels, kun je die winkels selecteren waarbij je het meest gunstig kunt winkelen.

Daarbij kun je twee vuistregels gebruiken. Ten eerste: hoe groter de webwinkel, hoe betrouwbaarder het over het algemeen is. Dit gaat natuurlijk niet in alle gevallen op, maar vaak kunnen grotere winkels meer aantrekkelijke voorwaardes geven
Ten tweede: het is vaak aantrekkelijker om merk-jurken te kopen. Door te shoppen bij een bepaald merk, heb je goed overzicht over de maat en weet je ook dat de kwaliteit in orde is. Op die manier kun je voorkomen dat je een miskoop doet, en kun je op zoek naar de mooiste jurken die je op het internet kunt vinden.