Er bestaat een oneindige hoeveelheid jurkjes. Voor ieder feestje is er weer een ander model geschikt. Groot of klein, lang of kort, netjes of juist sexy: de keuze voor een jurk bepaalt voor een groot gedeelte wat je uitstraalt en hoe je overkomt. Maar hoe kies je de perfecte jurk? Dat is een behoorlijk lastig vraagstuk. De ideale feestjurk past bij je lichaamsbouw, past bij de gelegenheid, en heeft precies de uitstraling die bij jouw past. Hier lees je een snel overzicht van enkele populaire en stijlvolle keuzes die je kunt maken om goed voor de dag te komen op het volgende feestje.

  1. De minijurk met lange mouwen

We beginnen met een keuze die niet erg populair is – geheel ten onrechte. De minijurk geeft een elegante maar pittige uitstraling. Door een minijurkje met lange mouwen uit te kiezen, leg je veel nadruk op je benen. Dit type jurk werkt het beste met hoge hakken, en doet het goed op officiële en officieuze gelegenheden, maar ook als je een chique twist wil geven aan je outfit op leuk feest.

  1. De lange jurk

Een klassiek model: de lange jurk straalt rust en elegantie uit. Zeer geschikt voor formele gelegenheden, waar je een rustige en elegante indruk wil maken. Een lange jurk heeft vaak een nonchalante en beheerste uitstraling, die goed werkt in combinatie met uitsproken lipstick en mascara. Kies er voor om zo min mogelijk accessoires mee te nemen: dat leidt af van het charisma.

  1. De skaterjurk

Een favoriet van veel vrouwen – en met goede reden. De skaterjurk sluit goed om het bovenlichaam, loopt toe bij het middel en spreidt zich uit over de heupen, waardoor het ieder figuur er goed uit laat komen. Een echt universeel model jurk dus, dat je op ieder feestje aan kunt doen – van zeer chique tot heel casual. Let wel op dat je outfit niet al te zoetjes wordt, en kies een jurk in opvallende kleuren, zoek contrasterende schoenen uit, of steek je haar op…

Neon groene skater jurk in actie

  1. De één-schouder-jurk

De ‘one shoulder dress’ is een modern variatie op een oude klassieker. Een delicate keuze met een leuke twist, die het zeer goed doet op kleine en grote evenementen en op de wat meer casual feesten. Uiteraard kies je hierbij het liefst voor een strapless beha. De uitstraling is chique, dus kies voor passende lipstick, en match schoenen en tasje om een goede balans te creëren in de outfit te creëren.